Android skal få mye raskere Java

Løsningen kalles Dalvik Turbo.

Android skal få mye raskere Java

Løsningen kalles Dalvik Turbo.

Den virtuelle Java-maskinen i Android-plattformen kalles Dalvik. Den ble utviklet av Dan Bornstein med støtte fra Google og er oppkalt etter en landsby på Island.

Denne uken kunngjorde sveitsiske Myriad Group at selskapet har utviklet en ny virtuell maskin som kan erstatte Dalvik. Den nye, virtuelle maskinen kalles for Dalvik Turbo og skal kunne tredoble kjørehastigheten til Java-applikasjoner, sammenlignet med originalen.

Dalvik Turbo skal også kunne bidra til lenger batteritid og åpne for spill med mer krevende grafikk.

Dette skal kunne oppnås uten større endringer i minnekravene til enheten.

- Ved å kombinere Myriads historie innen virtuelle maskiner med Linux-plattformer, har vi blitt i stand til å forbedre ytelsen til Android-håndsett betydelig, noe som fører til en sterk forbedret brukeropplevelse med rikere applikasjoner og spill, samt forbedret responsevne, sier Simon Wilkinson, administrerende direktør for Myriad Group, i en pressemelding.

Det loves at Dalvik Turbo skal være full kompatibel med eksisterende programvare. Den støtter dessuten en rekke ulike prosessorarkitekturer, inkludert ARM, Intel Atom og MIPS. Installasjonen av Dalvik Turbo skal kunne gjøres på få minutter. Det er dog uklart hvordan det skal gjøres tilgjengelig for vanlige Android-brukere.

Men Myriad skal demonstrere løsningen under Mobile World Congress i Barcelona i neste uke.

Myriad var blant grunnleggerne av Open Handset Alliance (OHA), organisasjon som offisielt står for utviklingen av Android. Selskapet har tidligere utviklet en rekke Android-verktøy, inkludert en klienter for WAP, MMS og lynmeldinger, et SyncML-basert verktøy, samt et Compatibility Test Suite-rammeverket som OHA bruker til kompatibilitetstesting av Android-systemer.

På den tekniske siden ledes Myriad av Benoit Schillings, som tidligere var en av de personene bak BeOS. Han var også teknisk sjef i Trolltech og Nokia før han skiftet beite og fikk en tilsvarende stilling hos Myriad i fjor høst.

Til toppen