Android Things

Android Things blir Googles operativsystem for IoT

Google kunngjorde denne uken at en tidlig utviklerversjon av Android Things nå er gjort tilgjengelig for testing. Android Things er et operativsystem beregnet for små datamaskiner, i første omgang Intel Edison, NXP Pico i.MX6UL og Raspberry Pi 3. 

Android Things er ikke et helt nytt prosjekt hos Google. I stedet er det en videreføring av prosjektet som til nå har kjent som Brillo. Men arbeidet fra dette prosjektet har nå blitt kombinert med utviklerverktøyene for Android, inkludert SDK-et og Android Studio.

Kommende oppdateringer av Developer Preview-versjonen av Android Things vil blant annet inkludere en infrastruktur for sikker utrulling av programvareoppdateringer, både Googles og utviklernes egne, til enhetene. 

Les også: – Google kommer med nytt lettvekter-OS

Weave

Enhetene skal kunne kommunisere med Googles nettskytjenester, inkludert Google Assistant, via Weave-plattformen, som allerede er tatt i bruk av en del enheter. Den skal i løpet av noen måneder få støtte for flere enheter. I tillegg skal Google tilby et API for Weave for mobilapper til Android og iOS. 

Google planlegger dessuten å slå sammen de to utgavene av Weave, Google Weave og Nest Weave.

Les også: Smarthus-protokoll åpnes for eksterne utviklere

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen