ANDROID

Android Things blir Googles operativsystem for IoT

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. des. 2016 - 09:17

Google kunngjorde denne uken at en tidlig utviklerversjon av Android Things nå er gjort tilgjengelig for testing. Android Things er et operativsystem beregnet for små datamaskiner, i første omgang Intel Edison, NXP Pico i.MX6UL og Raspberry Pi 3. 

Android Things er ikke et helt nytt prosjekt hos Google. I stedet er det en videreføring av prosjektet som til nå har kjent som Brillo. Men arbeidet fra dette prosjektet har nå blitt kombinert med utviklerverktøyene for Android, inkludert SDK-et og Android Studio.

Kommende oppdateringer av Developer Preview-versjonen av Android Things vil blant annet inkludere en infrastruktur for sikker utrulling av programvareoppdateringer, både Googles og utviklernes egne, til enhetene. 

Les også: – Google kommer med nytt lettvekter-OS

Weave

Enhetene skal kunne kommunisere med Googles nettskytjenester, inkludert Google Assistant, via Weave-plattformen, som allerede er tatt i bruk av en del enheter. Den skal i løpet av noen måneder få støtte for flere enheter. I tillegg skal Google tilby et API for Weave for mobilapper til Android og iOS. 

Google planlegger dessuten å slå sammen de to utgavene av Weave, Google Weave og Nest Weave.

Les også: Smarthus-protokoll åpnes for eksterne utviklere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.