JUSS OG SAMFUNN

Android under lupen

Amerikanske konkurransemyndigheter vil se nærmere på Googles mobilplattform.

Tidligere i sommer ble det klart at amerikanske konkurransemyndigheter har startet en granskning av Google for å avdekke om selskapet på en utilbørlig måte misbruker sin markedsmakt. Google har bekreftet undersøkelsene og har gått langt i å forsvare seg.

Så langt har det vært få detaljer om hva amerikanske myndigheter, anført av FTC (Federal Trade Commission), er mest opptatt av men flere har vært bekymret for Googles meget dominerende posisjon i søkemarkedet.

Ifølge Wall Street Journal interesserer amerikanske konkurransemyndigheter seg for Android, Googles stadig mer populære mobil OS. Et av spørsmålene de amerikanske granskerne vil ha svar på er om Google hindrer mobilprodusenter som bruker Android å bruke konkurrerende plattformer.

Det amerikanske selskapet Skyhook Wireless, som utvikler lokaliseringsteknologi for mobiltelefoner, har gått til et privat søksmål mot Google. I søksmålet påstår selskapet at Google bruker sin markedsmakt for å hindre at mobilprodusenter bruker deres teknologi. Google mener imidlertid at påstandene er grunnløse.

Amerikanske konkurransemyndigheter gransker Google - og vil se nærmere på Android.
Amerikanske konkurransemyndigheter gransker Google - og vil se nærmere på Android.

Et annet punkt konkurransemyndighetene vil se på er om Google bruker Android til ytterligere å befeste sin dominerende posisjon i søkemarkedet. Googles søkemotor er standard i mange av telefonene som drives av Android.

Hvordan Google prioriterer søkeresultater i søkemotoren vil også bli gransket. Blant annet vil myndighetene komme til bunns i påstander om at søkegiganten nedprioriterer konkurrenter i det som er den overlegent største søkemotoren i verden.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.