Androids markedsplass har åpnet

Det meste er klart for at utviklere kan tilby programvare til brukere av Android-baserte mobiler.

Androids markedsplass har åpnet

Det meste er klart for at utviklere kan tilby programvare til brukere av Android-baserte mobiler.

Apple har hatt stor suksess med selskapets programvarebutikk, App Store, som er rettet mot brukere av iPhone og iPod Touch.

Det har lenge vært klart at også Google skulle komme med et tilsvarende tilbud til brukere av mobiltelefoner basert på Googles Android-plattform. Denne tjenesten kalles Android Market og støttes direkte av et program som er ferdig installert på Android-mobilene.

Da den første Android-baserte mobilen, T-Mobile G1, kom i salg i går, åpnet også Android Market. I første omgang tilbys bare 50 ulike produkter, samtlige er gratis.

Først mandag i neste uke vil Android Market også åpnes for utviklere som ønsker å benytte tjenesten til å distribuere egen programvare for Android.

I motsetning til Apple, vil ikke Google innføre streng kontroll av programvaren som tilbys.

- Så snart du er registrert, kan dine applikasjoner gjøres tilgjengelige for brukerne uten ytterligere validering eller godkjennelse, skriver Eric Chu i Google i dette blogginnlegget.

Chu hevder dessuten at Google ikke skal ta noen egen prosentandel av inntektene fra salget av programvare, men 30 prosent av salgssummen skal dekke gebyrer i forbindelse med betalingsformidling og linjeleie.

Den andelen utviklerne får, 70 prosent, er likevel vel den samme som det Apple tilbyr iPhone-utviklerne. Research in Motion tilbyr Blackberry-utviklere 80 prosent av salgsummen.

Salget av programvare på Android Market vil startes før i første kvartal av 2009.

Brukere som ikke har en Android-basert mobil, kan likevel se hva som tilbys gjennom Android Market på denne siden.

    Les også:

Til toppen