Andy Grove trekker seg

Chip-legenden Andy Grove gir seg som daglig leder i Intel. Groves høyre hånd, Craig Barret tar over den daglige driften, mens Grove fortsetter som styreformann.

Andy Grove har vært med helt siden Intel ble grunnlagt i 1968 og tok over som daglig leder i selskapet i 1987. I 1997 ble han også utnevnt som styreformann, en rolle han beholder for å fokusere på strategisk utvikling.

Craig Barrett tok over presidentrollen til Grove i 1997, og den gang ble det vurdert som første skritt til at Barrett ville ta over etter Grove. Han har også være Intels adminstrative sjef (COO) siden 1993, mens han begynte i selskapet i 1974. Barrett er ansett som å være en dyktig mann i kretsindustrien og en av arkitektene - sammen med Andy Grove - som har bidratt til Intels utrolige suksess i databransjen. Selskapet er verdsatt til rundt 137 milliarder dollar, og selskapets prosessorer er i 90 prosent av verdens personlige datamaskiner.

Grove kunngjorde for to år siden at han har prostatakreft, men det er ikke årsaken til at Grove trekker seg som daglig leder, i henhold til en talsperson for Intel. Heller ikke den relativt sett svake økonimiske utviklingen de seneste kvartalene, skal være årsaken til at Grove trekker seg fra operativt arbeid i Intel.

Til toppen