Angitt av kunde for piratsalg

Bergen-selskapet får klekkelig bot for å ha solgt PC-er med ulovlig kopiert programvare.

Angitt av kunde for piratsalg

Bergen-selskapet får klekkelig bot for å ha solgt PC-er med ulovlig kopiert programvare.

Business Software Alliance (BSA) arbeider med å ivareta interessene til programvareselskaper.

Viktigst er kampen mot bedrifter som driver med piratkopiering av programmer. Internasjonalt har organisasjonen gått hardt ut mot slik virksomhet, mens de i Norge lenge har fokusert på formidling av kunnskap og informasjon.

Tall fra IDC viser at 29 prosent av all programvare i Norge er piratkopiert. Det betyr at Norge er verstingen blant de skandinaviske landene, opplyser BSA. Tidligere i høst fortale BSAs norske sjef Thor Mosaker at de vil gjennomføre tiltak for å redusere andelen piratvare her til lands.

Mosaker sa den gangen til digi.no at han håper publikum vil komme med tips dersom de mistenker bruk av ulisensiert programvare.

Tipsstrømmen har ifølge antipiratorganisasjonen ført til at flere virksomheter er tatt det siste året. De som blir tatt risikerer ifølge andsverkloven en strafferamme på inntil tre års fengsel. De fleste må tåle høye bøter.

Nå forteller BSA at de har tatt en dataforhandler i bergensområdet for å ha solgt maskiner med ulovlig kopiert programvare.

Forhandleren ble tatt etter tips fra en kunde som fattet mistanke, og nå må de betale 200.000 kroner i erstatning.

- Det er et problem at mange kunder rett og slett ikke aner at de blir lurt og at de får piratkopierte programmer når de kjøper en ny maskin. Et godt råd er at alle bør kontrollere lisensidentifikasjonen. Dersom man ikke vet hvordan man gjør dette, kan man ta kontakt med BSA eller programvareleverandøren, sier Thor Mosaker og oppfordrer alle som uvitende får piratkopiert vare til å melde fra til BSA.

    Les også:

Til toppen