JUSS OG SAMFUNN

Angivere får eget nettsted

Kampen mot kriminaliteten i Storbritannia er nå trappet opp med lanseringen av et nytt nettsted der publikum kan sende tips til politiet på e-post.

Therese Werenskiold
4. okt. 1999 - 01:00

The Crimestoppers Trust, en britisk gruppe som bekjemper kriminalitet, har vært på nett et par år allerede, men tidligere har de lagt opp til at publikum skulle ringe inn tips til politiet. Nå kan tipsingen og informeringen skje via e-post til det nye nettstedet.

Crimestoppers opplyser at e-postmeldingene blir filtrert for å fjerne alle spor etter avsenderen, slik at tipserne skal få være anonyme. De som likevel er redde for å miste anonymiteten sin, kan sende e-post fra anonyme servere som skjuler avsenderadressen, skriver BBC News.

Nettstedet vil brukes av styrker over hele Storbritannia for å hente informasjon og tips om alle typer kriminalitet, fra klanderverdig oppførsel til mord. På nettstedet står det at de nå for første gang har listet opp en rekke uløste kriminal-saker.

Tiltaket blir hilst velkommen av den britiske innenriksministeren Jack Straw, som sier at bekjempelse av kriminalitet ikke bare er en oppgave for politiet og myndighetene. Det er en samarbeidsoppgave som trenger støtte fra alle.

Muligheten til å sende tips via e-post skal være et supplement til tips-telefonen, ikke en erstatning for den. Sidene skal også brukes til å finne savnede personer. Det er allerede kommet inn en mengde tips på e-post, og BBC News opplyser at en mann er arrestert tiltalt for mord i London, etter at et tips ble sendt fra Nederland tidligere i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.