Angrende AlterNic gir seg ikke

AlterNics grunnlegger Eugene Kashpureff angrer nå på at han i forrige måned hacket Internetts navneservere. Hackingen førte til at nettbrukere som forsøkte å komme til InterNic istedet ble sendt til AlterNics nettsted.

AlterNics grunnlegger Eugene Kashpureff angrer nå på at han i forrige måned hacket Internetts navneservere. Hackingen førte til at nettbrukere som forsøkte å komme til InterNic istedet ble sendt til AlterNics nettsted.

Nå har han sendt et angrende brev der han beklager hackingen til amerikanske nettjournalister.

Det er ikke klart om brevet er en del av det forliket Kashpureff har inngått med NetworkSolutions Inc (NSI). Dette selskapet driver InterNic-registeret, og gikk til sak mot Kashpureff etter hackingen. Saken endte forlik i forrige uke.

- Jeg beklager inderlig til hele nettsamfunnet for mine handlinger. Internett er et fritt og åpent sted. Jeg ønsker å være sikker på at det forblir slik. Mine handlinger hindret andres frihet til å bruke Internett. For dette er jeg dypt og inderlig lei meg, skriver han i brevet, rapporterer CNets News.com.

Flere sikkerhetseksperter har tidligere uttrykt bekymring for at flere vil benytte samme metode som Kashpureff for å hacke navneservere på Internett, etter at metoden ble kjent. I sikkerhetskretser har muligheten for slik endring av navneserverne for å sende nettbrukere til feil adresser vært kjent i lengre tid, og det er nå bare servere som ikke har fått oppgradert programvare som fortsatt er sårbare for denne type hacking.

Dette gjelder likevel et stort antall navneservere på Internett, og Kashpureff lover å samarbeide med NSI for å hindre andre i å gjenta hackingen.

Bakgrunnen for hackingen er Kashpureffs opprør mot NSI. Som operatør av InterNic hevder NSI å ha eiendomsrett til .com-, .org- og .net-domenene på Internett. Selskapet har i dag en monopolstilling for registrering av disse domenene. Kashpureffs selskap AlterNic har i lengre tid kjempet for at det skal bli fritt for enhver å registrere nettadresser under disse eller andre domener.

Etter hackingen av domeneserverene, mente selv flere av støttespillerne at han gikk for langt i kampen mot monopolet.

Til toppen