Angrep mot nettstedet til Sveriges regjering

Det svenske sikkerhetspolitiet skal etterforske et hackerangrep mot Sveriges regjering.

Det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo) skal etterforske hackerangrepet som natt til søndag blokkerte den svenske regjeringens nettsted.

Regjeringens nettsted brøt sammen klokken 23 lørdag kveld, slik det svenske politiets nettsted gjorde under et lignende angrep fredag kveld.

Årsaken var etter alt å dømme automatiske anrop mot en av filene på regjeringens nettsider, satt i verk av datahackere som hevn for stengningen av fildelingsnettstedet The Pirate Bay.

Søndag morgen fungerte regjeringens hjemmeside igjen som den skulle. Den svenske Krisberedskapsmyndigheten (KBM) mener imidlertid at svenske myndigheter har tatt for lett på faren for hackerangrep mot regjeringens sider på internett.

– Det har vært en svikt i risikoanalysen. Man har ikke innsett risikoen for denne typen angrep, og har ikke sørget for at systemet er robust nok til raskt å komme i gang igjen, sier Staffan Karlsson, sjef for informasjons- og analyseenheten ved KBM.

Det populære fildelingsnettstedet The Pirate Bay, der nettbrukere fra hele verden kunne laste ned filmer, musikk, TV-programmer, spill og dataprogrammer gratis, ble stengt av svensk politi onsdag.

Under storaksjonen mot nettstedet slo politiet til mot et titall steder i Sverige og tok beslag i en rekke dataservere.

– Dette er et slag i luften. Det har hjulpet oss mer enn det har hindret oss, sa Fredrik Neij, en av grunnleggerne av den populære fildelingssiden, til den svenske avisen Expressen.

Alt lørdag var The Pirate Bay opp igjen, denne gangen via dataservere i Nederland.

    Les også:

Til toppen