Angrep mot svenske nettsteder

Knyttes til Julian Assange-sympatisører.

En bølge av tjenestenektangrep, DDoS, rammet mandag en rekke svenske medier og institusjoner. Politiet tror nettaktivister som støtter Wikileaks-grunnlegger Julian Assange står bak.
En bølge av tjenestenektangrep, DDoS, rammet mandag en rekke svenske medier og institusjoner. Politiet tror nettaktivister som støtter Wikileaks-grunnlegger Julian Assange står bak. Bilde: Oli Scarff/All Over Press
2. okt. 2012 - 07:49

En ny bølge av nettangrep rammet mandag flere svenske medier og institusjoner. Politiet mistenker nettaktivister som støtter Julian Assange for å stå bak.

Det svenske forsvaret, jernbaneselskapet SJ, bankene Swedbank og SEB, og nyhetsbyrået TT var blant dem som mandag formiddag ble rammet av et såkalt ddos-angrep, som overbelaster internettservere og fører til store tekniske problemer.

Servernes logger viste at angrepene kom fra mengder av hackede datamaskiner rundt om i verden som er koblet sammen.

Ifølge Anders Ahlquist, IT-ekspert ved Rikspolisstyrelsen, er det ingen fellesnevner for institusjonene som ble rammet mandag.

- Det følger bare mønsteret med å slå til mot store nettsteder i Sverige, sier Ahlquist.

Han mener angrepene helt klart har sammenheng med at Julian Assange, grunnleggeren av varslernettstedet WikiLeaks, er anklaget for to tilfeller av seksuelle overgrep i Sverige.

- Vi ser tydelig en kobling til Free Assange-bevegelsen. Anonymous er en gruppe som tidligere har tatt på seg denne typen angrep, der man kartlegger motstandskraften hos store svenske nettsteder. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.