FORBRUKERTEKNOLOGI

«Angry Birds» sikter mot børs

Det finske utviklingsselskapet Rovio har en langsiktig plan.

Angry Birds har gått som en farsott siden lanseringen i 2009.
Angry Birds har gått som en farsott siden lanseringen i 2009.
21. mars 2011 - 11:44

Ledelsen i det finske utviklingsselskapet Rovio har underrettet henholdsvis nyhetsbyrået Reuters, Venturebeat og det finske magasinet Talouselämä om en langsiktig plan om å noteres på børsen i New York.

Styreleder Kaj Hed i Rovio sier til Reuters at tidshorisonten for en notering på New York-børsen er fem år. Sjefsutvikler Peter Vesterbacka sier det vil ta minst to til tre år.

Rovio er kjent for mobil- og nettspillet «Angry Birds» som er blitt en verdensomspennende farsott siden lanseringen i 2009. Grovt sett går spillet ut på å skyte svin med fugl. Det er lastet ned 100 millioner ganger, og skal ha 40 millioner brukere i måneden.

I forrige uke hentet Rovio 30 millioner euro fra investeringsselskapene Accel Partner og Atomico Ventures. Accel er kjent for investeringer i Facebook og Groupon. Atomico tilhører medgründer Niklas Zennström i Skype. Zennström ble tildelt en styreplass i Rovio. Betingelsene for kapitalutvidelsen verdsetter Rovio til 200 millioner dollar.

Rovio er i dag et familieselskap. Det ble startet av tre studenter ved Tekniska högskolan i Helsinki i 2003 – Niklas Hed, Jarno Vakevainen og Kim Dikert – etter en mobilspillkonkurranse sponset av Nokia og HP. Kaj Hed, onkelen til Niklas, investerte en million euro i selskapet i 2005, på et tidspunkt «da ingen andre trodde de ville lykkes». I 2009 ble hans sønn Mikael Hed administrerende direktør. Mikael reorienterte utviklingsarbeidet fra å lage spill på oppdrag for andre, til å utvikle egne spill.

Angry Birds var Rovios femtiandre spill, og skulle være det «perfekte spillet» for Apples nye mobiltelefon iPhone.

Potensielle investorers frykt for at Rovio aldri blir noe mer enn Angry Birds skal motvirkes ved å utvide virksomheten til andre satsingsområder enn spill, heter det.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.