RESULTATERFINANS

Angst utløser dypt Amazon-fall

Den store nettbutikken eToys varslet om problemer som får hele bransjen til å skjelve. Kommer det et resultatvarsel fra Amazon.com?

19. des. 2000 - 07:46

At mange Internett-butikker sliter, er ikke noen nyhet. Men en resultatvarsel fra et av flaggskipene i bransjen, eToys.com, slo ned som en bombe sent på fredag. eToys fortalte at selskapet bare vil selge for halvparten av hva tidligere antatt og at selskapet vil tape 80 millioner kroner etter en omsetning på 120-130 millioner dollar.

Les om resultatvarselet: Leken over for eToys

Reaksjonen lot seg da heller ikke vente på: >Grunnen under eToys-kursen forsvant og på slutten av gårsdagen måtte eierne innfinne seg med et tap på hele 73 prosent. I tillegg kom det resultatvarsler fra både Fedex og UPS i forrige uke. Alt dette bidrar til at store deler av markedet nå venter på en resultatvarsel fra kongen på Internett, Amazon.com.

I går falt kursen hele 13 prosent. I løpet av den siste uken har Amazon.com sklidd fra 27 til 19,88 dollar.

Amazon.com vil ikke svare på spørsmål, men på nettsiden deres er det en kalkulator som viser antall utsendte pakker siden 2. november i år og i fjor. Mens tallet i fjor var 20 millioner pakker, er tallet i år 30 millioner pakker, skriver Wall Street Journal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.