RESULTATERFINANS

Animax sikter mot USA

Den norske gründerbedriften Animax, har hittil solgt 60 tusen eksemplarer av sin ergonomisk mus Anir Mouse. Nå settes alle kluter til for å få gjennomslag for musa i USA. - Vi har allerede fått innpass i 135 "superstores" gjennom CompUSA, sier administrerende direktør Tom Schmidt i Animax til digi.no.

Eirik Flaa
24. nov. 1997 - 17:19

Side Animax presenterte sin ergonomiske mus, Anir, på vårparten har musa solgt 60 tusen eksemplarer. Dette er likevel bare en brøkdel av oppgraderingsmarkedet for datamus som selskapet sikter seg inn mot. Ifølge Animax utgjør dette markedet trolig et sted mellom 80 og 150 millioner enheter årlig, hvorav omtrent 25 prosent er ergonomiske produkter. Nå setter selskapet fokus på USA for å ta en større bit av kaka, og et datterselskap med tilhørende kontorer er etablert i Woodland Hills, California.

- Vi skal iverksette en større markedsoperasjon i USA, og vi er allerede godt igang. En avtale med CompUSA har gitt oss tilgang til 135 "superstores" over hele USA, sier administrerende direktør i Anir Mouse, Tom Schmidt til digi.no. Schmidt, som nylig tok over den daglige ledelsen av Animax, har nettopp kommet hjem fra en tre ukers turne hvor han har presentert produktene for amerikanske journalister. Anir- musa fikk blant annet bred omtale i Wall Street Journal 20.november, der den ble anbefalt for personer som ikke trives med sin ordinære datamusa. I artikkelen refereres det også til studier ved Miami university of Ohio som har vist at produktet virker gunstig for folk med håndleddsproblemer.

- Det jobbes hardt for å dokumentere den helsemessige effekten av musa, og en del av strategien er å spille på lag med opinionsdannere, sier Schmidt som ikke vil avsløre hvor mye penger selskapet har til rådighet for den forestående markedsoperasjonen.

Animax foretok sommeren 1996 en emisjon på 5 millioner kroner, og fikk i tillegg 1 million i støtte fra SND. Fjordåret endte på 3 millioner i minus, men ifølge Schmidt vi 1997 ende i pluss. Slik situasjonen er i dag er det åpenbart at det trengs mer penger for å gjennomføre den planlagt USA-operasjonen.

- Vi er ikke særlig lystne på å vanne ut aksjonærene. Mulighetene for å finansiere USA-satsingen på andre måter enn en emisjon er derfor under utredning, sier Schmidt, som selv eier 27 prosent i selskapet.

Avslutningsvis forteller Schmidt at en videreføring av Anir-musa vil komme på markedet om kort tid. Den nye musa vil være noe mindre og bli utstyr med skrollehjul, slik man kjenner fra Microsoft siste IntelliMouse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.