Animerte politifolk overvåker Internett

Kina får nå hjelp fra animert politi for å luke ut politisk og moralsk truende nettsider.

Animerte politifolk overvåker Internett

Kina får nå hjelp fra animert politi for å luke ut politisk og moralsk truende nettsider.

Kina har verdens nest største befolkning av Internett-brukere med 137 millioner, og de ventes å passere USA i løpet av to år.

Nå vil Kina sette en stopp for at pornografi, illegal gambling og nettsteder med piratmusikk og filmer blir distribuert via kinesiske servere.

Ved å bruker animerte politifolk skal Kina hindre nettkriminalitet og ulovlig innhold. Politifigurene popper opp på dataskjermen, både syklende, gående og kjørende, skriver Herald Tribune.

Kampanjen startet i september, og de animerte skikkelsene dukker opp hver halvtime på 13 av Kinas mest populære portaler. Innen året vil de også dukke opp på alle hjemmesider som er registrert på den største serveren i Beijing.

Hensikten er å skremme og advare kinesiske nettsurfere om at myndigheter nøye overvåker nettaktiviteten. Surferne får beskjed om å holde seg til loven og mottar også tips om nettsikkerhet, mens de virtuelle politifolkene spaserer rundt på skjermen. Hvis surferne trenger hjelp kan de klikke på politifolkene for å bli dirigert videre.

Til toppen