KARRIERE

Anke avslått - datalærer på rep

Forsvaret insisterer på at datalærer Rohan Hussein ved Hellerud videregående skole må på tre ukers repøvelse. Skolen har ikke greid å skaffe vikarer.

Eirik Rossen
12. feb. 1999 - 09:30

Hussein har ansvaret for undervisningen av elevene i avgangsklassene som har spesialisert seg på informasjonsteknologi. Skolen har fra før halvannen ledige undervisningsstillinger i IT. Hussein og hans tre kolleger arbeider 130 prosent for å dekke behovet.

Skolen søkte om at repetisjonsøvelsen måtte utsettes, men fikk avslag. Tidligere denne uken ble avslaget anket.

- Vi har fått avslag på anken, sier rektor Bård Stuenæs til digi.no. - I en tid da det er allment mangel på IT-kompetanse og skolen stiller spesielt svakt i konkurransen om kvalifisert arbeidskraft, burde Forsvaret latt Hussein bli i jobben.

Stuenæs arbeider nå hardt for å få i hvert fall en dag til dag løsning, slik at elevene slipper å nøye seg med selvstudieopplegget som Hussein måtte utarbeide i siste liten.

- Vi har fått henvendelser fra både enkeltpersoner og vikarbyråer som mener de kan stille med kvalifisert personell. Jeg håper at vi får noe mer enn en dag til dag ordning, slik at for eksempel hver gruppe kan forholde seg til én vikar de kommende tre ukene.

Bjørn Trondsen, leder for Den norske dataforening (DND), har mange år bak seg som leder i norsk næringsliv, og har selv varierende erfaringer fra Forsvaret.

- Noen ganger har jeg opplevd at Forsvaret har innvilget søknader begrunnet i kritiske prosjekter for virksomheten, andre ganger har jeg opplevd at tilsvarende kritiske prosjekter ikke er blitt tatt hensyn til.

Trondsen sier han har forståelse for begge parter, og vil ikke ta stilling i denne saken.

- Hvis skolen ønsker det, kan DND prøve å kanalisere et rop om vikarhjelp til å løse den krisen IT-undervisningen på Hellerud er kommet i, avslutter Trondsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.