BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ankeinstansen vil diskutere Microsoft-dommeren

Partene var enige om ikke å ta opp dommerens påståtte partiskhet i muntlige forhandlinger. Ankeinstansen vil diskutere emnet likevel, og utvider høringstiden tilsvarende.

9. feb. 2001 - 11:05

De muntlige forhandlingene i ankedomstolen er berammet til 26. og 27. februar. De kommer etter flere runder med skriftlige partsinnlegg. Her har Microsoft sterkt angrepet dommer Thomas Penfield Jackson medieutspill de siste månedene, og slått fast at de avspeiler dommerens partiskhet mot selskapet. Myndighetene avviser at Jackson skal ha opptrådt partisk, og mener presseutspillene er uvesentlige i forhold til det som er ankeinstansens oppgave, å vurdere selve dommen der Jackson krever at Microsoft splittes i to.

I et møte i forrige uke, ble partene enige om at fire og en halv timer var nok, fordelt på begge dagene, til muntlig å belyse hva uenigheten mellom dem går ut på. De ønsket bare å ta opp hovedpunktene - integreringen av Internet Explorer i Windows, hvorvidt Microsoft har brukt ulovlige midler til å opprettholde et lovlig oppnådd monopol innen operativsystemer, hvorvidt Microsoft ulovlig har utnyttet monopolet innen operativsystemer for å oppnå et monopol innen andre markeder, og hvorvidt dommen om å dele selskapet i to er juridisk holdbar og i overensstemmelse med fakta.

Ankeinstansen utvider høringstiden til sju timer. Av de ekstra to og en halv timene skal en time brukes til å diskutere dommerens påståtte partiskhet, mens resten skal brukes til å utdype diskusjonen om selve dommen.

Det blir sett på som oppsiktsvekkende at ankeinstansen utvider tiden som skal avsettes til høringer. Vanligvis er det partenes advokater som krever utvidet høringstid, mens dommerne prøver å holde igjen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.