Anker Microsoft-oppkjøp inn for EU-domstolen

Cisco vil ha tilgang til Skype-brukerne.

Anker Microsoft-oppkjøp inn for EU-domstolen
Bilde:

Microsoft kunngjorde i mai i fjor at selskapet hadde kjøpt for 8,5 milliarder dollar. Kjøpet ble i fjor høst godkjent av blant annet EU-kommisjonen. Skype har 700 millioner registrerte brukere.

I går ble det klart at Cisco nå anker EU-kommisjonens avgjørelse til EU-domstolen. Dette gjøres sammen med italienske Messagenet. Cisco anker ikke selve oppkjøpet, men betingelsene i EU-kommisjonen godkjennelse av oppkjøpet.

– Cisco motsetter seg ikke sammenslåingen, men mener at EU-kommisjonen skulle ha inkludert betingelser som i større grad sikrer standardbasert interoperabilitet, for å inngå at ett enkelt selskap kan forsøke å få kontroll over framtiden til videokommunikasjon, skriver Marthin De Beer, senior visepresident i Ciscos Emerging Business Group, i et blogginnlegg.

De Beer mener at videotelefoni har tatt spranget fra å være science fiction til å bli vanlig i hjemmene, på samme måte som telefoni.

– Tenk deg hvor vanskelig det ville være dersom du bare kunne ringe til de personene som bruker samme teleoperatør, eller om telefonen din bare kan ringe til telefoner fra visse leverandører og ikke andre. Cisco ønsker å unngå en slik framtid for videokommunikasjon, skriver han.

– Cisco mener at den rette tilnærmingen for bransjen er å samles omkring åpne standarder. Vi mener at standardbasert interoperabilitet vil akselerere innovasjonen, skape økonomiske verdier og øke valgmulighetene for brukere av videokommunikasjon, underholdning og tjenester.

De Beer opplyser at Microsoft planlegger å integrere Skype eksklusivt i selskapets Lync Enterprise Communications Platform, noe han mener vil låse bedriftskunder til en ren Microsoft-plattform, dersom kundene ønsker å nå eierne av de 700 millioner Skype-kontoene, for eksempel i videokonferanser.

Til BBC News sier en talsperson for EU-kommisjonen at kommisjonen vil forsvare sin avgjørelse i rettet.

Til PCMag sier en ikke navngitt kilde at Cisco og har ventet med å anke avgjørelsen til EU-kommisjonen til siste øyeblikk fordi selskapet har forsøkt å få til en interoperabilitetsavtale med Microsoft på egenhånd. Både Cisco og Messagenet skal ifølge samme kilde ha vitnet under EU-kommisjonens opprinnelige granskning av sammenslåingen og ba da om betingelser som at det sikres standardbasert interoperabilitet for taletelefoni-delen av tjenesten.

Cisco tilbyr selv løsninger som konkurrere med Microsoft Lync, blant annet WebEx.

    Les også:

Les mer om: