Anklager Apple for patentbrudd

Samsung angriper iPhone 5.

Anklager Apple for patentbrudd
Samsung hevder Apples nye iPhone 5 bryter åtte av deres patenter, og har inkludert telefonen i listen av produkter de vil saksøke Apple for. Bilde: Bloomberg/All Over Press

Idet iPhone 5 ble lansert kastet Samsung seg over telefonen for å granske om den bryter med noen av patentene til det sørkoreanske elektronikk-konglomeratet.

Samsung hevder at iPhone 5 bryter med to patenter relatert til markedstandarder og seks patenter knyttet til egenskapene i telefonen. Det melder Bloomberg News.

Samsung har løftet anklagene til en domstol i San Jose, California, som i disse dager behandler en rekke patent-disputter de to selskapene mellom. Dette er den samme domstolen hvor Apple, i en annen rettsak, ble tilkjent 1,05 milliarder dollar i erstatning av en jury. Denne dommen er imidlertid ikke bekreftet av dommeren og derfor ikke rettskraftig.

Apple og Samsung er de to største aktørene i smartmobil-markedet, som til sammen er verd svimlende 210 milliarder dollar.

Selskapene har også beskyldt hverandre for kopiering og brudd på patenter. I går løftet domstolen i San Jose et salgsforbud på Samsungs nettbrett, Galaxy Tab 10.1, som ble innført i juni for det amerikanske markedet.

Rettsaken som Samsung har anlagt mot Apple vil komme opp først i 2014. Samsung opprinnelige søksmål gjaldt de samme patentene som de anklager Apple for å ha brutt gjennom iPhone 5, men på tidligere modeller av iPhone samt iPad og iPod Touch.

    Les også:

Les mer om: