JUSS OG SAMFUNN

Anklager Assange for å bryte eksil-vilkår

– Har ikke rett til å hacke private kontoer eller blande seg inn i politiske saker, sier Ecuadors president.

Julian Assange har sittet i eksil i Ecuadors ambassade i London siden 2012. Ecuadors president anklager WikiLeaks-grunnleggeren for å bryte vilkårene for eksiloppholdet.
Julian Assange har sittet i eksil i Ecuadors ambassade i London siden 2012. Ecuadors president anklager WikiLeaks-grunnleggeren for å bryte vilkårene for eksiloppholdet. Foto: AP / NTB scanpix
3. apr. 2019 - 10:14
Ecuadors president Lenin Moreno.
Ecuadors president Lenin Moreno ble intervjuet av lokal presse om Assange-saken i går. Foto: AFP / ECUADOREAN PRESIDENCY PRESS OFFICE / ANDRES REYNOSO

Ecuadors president anklager WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange for gjentatte brudd på vilkårene for sitt eksil i Ecuadors ambassade i London.

I et intervju med ecuadorianske medier sier president Lenin Moreno at Assange ikke har rett til å hacke private kontoer eller telefoner eller å blande seg inn i politiske saker i andre land, spesielt ikke land som Ecuador har gode forbindelser med.

Julian Assange har siden 2012 sittet i eksil i den ecuadorianske ambassaden i London. Dit søkte han tilflukt etter å ha blitt anklaget for voldtekt i Sverige fordi han frykter å bli utlevert til USA.

Assange ble gitt politisk asyl i Ecuador av landets daværende president Rafael Correa. Etter at Lenin Moreno tok over som president i 2017, har han flere ganger omtalt Assange som en «uønsket gjest».

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.