JUSS OG SAMFUNN

Anklager Assange for å bryte eksil-vilkår

– Har ikke rett til å hacke private kontoer eller blande seg inn i politiske saker, sier Ecuadors president.

Julian Assange har sittet i eksil i Ecuadors ambassade i London siden 2012. Ecuadors president anklager WikiLeaks-grunnleggeren for å bryte vilkårene for eksiloppholdet.
Julian Assange har sittet i eksil i Ecuadors ambassade i London siden 2012. Ecuadors president anklager WikiLeaks-grunnleggeren for å bryte vilkårene for eksiloppholdet. Foto: AP / NTB scanpix
3. apr. 2019 - 10:14
Ecuadors president Lenin Moreno ble intervjuet av lokal presse om Assange-saken i går. <i>Foto:  AFP / ECUADOREAN PRESIDENCY PRESS OFFICE / ANDRES REYNOSO</i>
Ecuadors president Lenin Moreno ble intervjuet av lokal presse om Assange-saken i går. Foto:  AFP / ECUADOREAN PRESIDENCY PRESS OFFICE / ANDRES REYNOSO

Ecuadors president anklager WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange for gjentatte brudd på vilkårene for sitt eksil i Ecuadors ambassade i London.

I et intervju med ecuadorianske medier sier president Lenin Moreno at Assange ikke har rett til å hacke private kontoer eller telefoner eller å blande seg inn i politiske saker i andre land, spesielt ikke land som Ecuador har gode forbindelser med.

Julian Assange har siden 2012 sittet i eksil i den ecuadorianske ambassaden i London. Dit søkte han tilflukt etter å ha blitt anklaget for voldtekt i Sverige fordi han frykter å bli utlevert til USA.

Assange ble gitt politisk asyl i Ecuador av landets daværende president Rafael Correa. Etter at Lenin Moreno tok over som president i 2017, har han flere ganger omtalt Assange som en «uønsket gjest».

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.