Anklager konkurrenter for kapringsforsøk

Ergo-sjef Terje Mjøs tror på fortsatt gode tider for bransjen, men kampen om ansatte har blitt beinhard.

Anklager konkurrenter for kapringsforsøk

Ergo-sjef Terje Mjøs tror på fortsatt gode tider for bransjen, men kampen om ansatte har blitt beinhard.

Ergogroup holder sitt årlige arrangement IT-tinget på et hotell i Tønsberg, og digi.no er tilstede for å dekke konferansen.

I sin åpningstale fremhevet Ergogroups administrerende direktør, Terje Mjøs, at han tror på fortsatt gode tider i norsk IT-bransje, på tross av at flere har begynt å sammenligne dagens situasjon med bobleperioden i dotcom-tiden.

- Vi tror ikke det er noen boble som vil sprekke denne gangen. Vi ser nå at prosjektene som settes i gang er vefunderte, og vi ser sunne investeringer, sier Terje Mjøs, administrerende direktør i Ergogroup.

Det eneste Mjøs mener er problematisk, er den store ressursmangelen som for tiden preger den norske IT-bransjen.

- Vi i Ergogroup ansetter som aldri før, men vi mister også talenter. Vi er nok ikke alene om dette, sier Mjøs.

- Vi har flere ganger blitt utsatt for kortsiktige kapringsforsøk av hele avdelinger. Det ligger bak det statlig eide selskapets besluttning om å etablere seg med kontor i lavkostlandet India. Mjøs forteller at India var det naturlige valget, da Ergogroup ønsket å gå for det mest velutprøvde alternativet når de først tok spranget.

Ergogroup var sent ute med å satse på lavkostland, sammenlignet med blant annet konkurrenten EDB. Sett i forhold til internasjonale selskaper som driver med det samme, var de imidlertid begge sent ute.

Det stramme norske arbeidsmarkedet har ifølge Mjøs ført til at noen aktører tyr til det han mener er useriøse og korttenkte handlinger, som på sikt kan skade IT-bransjen i Norge.

- Vi har flere ganger blitt utsatt for kortsiktige kapringsforsøk av hele avdelinger, sier Mjøs.

Mjøs nevner ikke navn og sier ikke noe om hva slags selskaper som har forsøk. Han hevder også at de ikke har lykkes, men at det uansett er blitt et problem for de seriøse aktørene i norsk IT-bransje.

- Vi har hatt et forsøk som har lykkes, sier Mjøs, til digi.no, etter åpningsforedraget.

Det var snakk om en gruppe på 5-10 personer som gikk på en måte som Mjøs og Ergogroup likte særdeles dårlig. Ergogroup vurderer fortsatt hvordan de eventuelt skal ta tak i episoden, og om det kan bli aktuelt med rettslige skritt.

Til toppen