JUSS OG SAMFUNN

Anklager Microsoft for kode-tyveri

- Rappet 80 prosent av koden og designen vår, tordner nettsted.

Microsoft valgte i går å stenge sin kinesiske mikrobloggtjeneste MSN Juku, for å undersøke beskyldninger om tyveri av kode, design og brukergrensesnitt.

Det kanadiske nettstedet Plurk hevder at Juku er en ren kopi av deres løsning.

- Imitasjon kan være smigrende, men åpenbart tyveri er ikke morsomt, særlig ikke når det gjøres av verdens største programvareselskap. Vi er sjokket, skriver selskapet.

Microsoft-tjenesten åpnet så sent som i forrige måned. Design og brukergrensesnitt er en ren kopi, mener Plurk, som har lagt ut en rekke bilder som skal bevise at de er bestjålet.

Plagiat: De to nettjenestene fremstår som svært like. Plurk finnes i flere språkversjoner, og har her valgt kinesisk for å vise likheten.
Plagiat: De to nettjenestene fremstår som svært like. Plurk finnes i flere språkversjoner, og har her valgt kinesisk for å vise likheten. Bilde: Plurk

I tillegg mener kanadierne å kunne bevise at 80 prosent av koden er løftet rett fra deres nettjeneste. Dette illustrerer de med følgende skjermbilder:

På bakgrunn av dette valgte Microsoft å stenge tilgangen til MSN Juku. I en uttalelse skriver selskapet at de tar åndsverk svært alvorlig, og at de nå undersøker saken.

Juku-tjenesten er ifølge uttalelsen utviklet av en tredjepart på oppdrag for MSN i Kina.

Anklagene kommer bare kort tid etter at Microsoft i et annet tilfelle ble beskyldt for å ha forsynt seg med GPL-beskyttet kildekode, et forhold de senere innrømmet.

Kilder:
Cnet
Microsoft
Plurk

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.