BEDRIFTSTEKNOLOGI

Anklager Sun for å jukse med Java-test

Utvikleren av industriens best kjente ytelsestest for Java, CaffeineMark, anklager Sun for å optimalisere sin Java-kompilator spesielt for å jukse i ytelsestesten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. nov. 1997 - 16:31

Suns utviklere skal angivelig ha fått deres Solaris OS 2.6 Java-kompilator til å identifisere når den ble testet av CaffeineMark og sette inn spesielle algoritmer som gjør at ytelsen under testen ble opptil 300 ganger høyere.

-Testen tar utgangpunkt i kjøring på en Pentium 133 med Java-interpreter. Resultatet her er satt til 100, forteller Ivan Phillips, president i Pendragon Software, til Tech Wire. Pendragon Software er selskapet som har utviklet CaffeineMark.

- Et veldig høyt resultat som vi kunne ha sett idag ville være rundt 22.000. Resultatet som Sun avga var omkring 1.4 milloner. Det var det som alarmerte oss.

Det var den 20. oktober i år at Sun sendte ut en pressemelding som hevdet at Suns web-forbedrede Solaris operativsystem kjørte Java raskere enn noe annet miljø.

-Vi håper at ting som dette ikke vil kaste en skygge over det fantastiske arbeidet Sun gjør, fortsetter Phillips. -Jeg håper det kun var en isolert hendelse, kanskje bare en Sun-programmerer som gjorde dette på egenhånd.

Sun nekter for å ha endret på noe i forbindelse med ytelsestesten.

Brian Croll, produktmarkedssjef for Solaris, sier til ZDNet at selskaper som er opprørte over et testresultat, ofte kritiserer det.

- Hvis folk tror at det er noe galt med ytelsestesten, la oss komme sammen og forbedre den slik at den fungerer bedre, avslutter han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.