JUSS OG SAMFUNN

Anklager Telenor for profitt-misbruk

EL & IT Forbundet i Telenor tar sterk avstand fra selskapet salg av Telenor Satellite Services.

3. nov. 2006 - 12:44

Satellitt- og romfartsteknologi er satsingsområder for Norge og for Telenors største eier, Staten. Telenor derimot definerer viktige deler av sin satellittaktivitet som uinteressant og selger det ut av landet.

Dette har satt sinnene i kok hos EL & IT Forbundets klubber i Telenor, som mener at Telenors ledelse ikke tar signalene fra regjeringens Soria Moria-erklæring på alvor.

«Et ensidig fokus på maksimal profitt i strid med regjeringens politikk, er helt forkastelig og kan ikke fortsette. Enten må styret og ledelsen i konsernet ta signalene eller ta konsekvensene», skriver EL & IT Forbundet i en krass pressemelding.

Forbundet mener at Telenor går ensidig etter profitt og popularitet på børsen. Tanker om et industripolitisk lokomotiv, som skaper norske arbeidsplasser, er ofret til fordel for aksjekurs, rekord overskudd og opsjonsgevinster. Andre signaler fra eierhold er totalt uinteressante, framholder forbundet.

Det tilføyer at Telenor-konsernet de senere år hatt en «smal» strategi. Det vil redusere sitt engasjement til mobiltelefoni, bredbånd og TV distribusjon i Norden, og til mobil i resten av verden. Selv innenfor disse områdene arbeides det for å tjenesteutsette flest mulig arbeidsplasser. Dette er et grep som Telenor gjør for å redusere sitt arbeidsgiveransvar og høyne populariteten på børs, hevder forbundet.

EL & IT Forbundets klubber i Telenor er helt uenig i denne utviklingen og viser til at Telenor er et konsern skapt av norske offentlige interesser, blant annet for å løse viktige samfunnsoppgaver i Norge.

Forbundet legger fram disse kravene:

Telenor må bli et konsern som bruker sitt innenlandske engasjement og økonomi til å bygge og sikre arbeidsplasser i distrikts-Norge så vel som i mer sentrale strøk.

Telenor må endre sin politikk for Opplysningen 1881, fra en ensidig utsalgsstrategi til en strategi for å bygge en bedrift med trygge arbeidsplasser og produkter av høy kvalitet skal videreføres innen Telenor. Et så dominerende telekom selskap som Telenor er i Norge, må selv eie og drive sin egen nummeropplysningstjeneste, mener forbundet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.