JUSS OG SAMFUNN

Anklages for tyveri av hemmeligheter

PayPal saksøker Google.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. mai 2011 - 12:27

PayPal og eierselskapet Ebay har saksøkt Google og to tidligere ansatte, som nå jobber hos Google, for tyveri og misbruk av forretninghemmeligheter.

PayPal har tilbudt betalingstjenester mer enn ti år. Google lanserte selskapets første betalingstjeneste, Google Checkout, i 2006. I går viste selskapet fram selskapets kommende betalingsløsning for mobiltelefoner, Google Wallet. Interessant ble søksmålet fra PayPal innlevert samme dag.

Den ene av de to personene som har blitt saksøkt, er Osama Bedier, som forlot en lederstilling i PayPal i januar i år. Han var ansvarlig for blant annet mobil- og plattformløsningene til PayPal og er ifølge søksmålet fra PayPal ansvarlig for Google betalingsløsninger for mobiltelefoner og å få forhandlere til å ta i bruk teknologien.

PayPal hevder at Bedier lastet opp helt oppdaterte dokumenter om PayPals strategier for blant annet mobilbetaling på en privat pc noen få dager før han forlot selskapet. PayPal mener at Bedier på dette tidspunktet må ha visst at han har blitt tilbudt jobb hos Google og at han dermed ikke hadde noen gyldig grunn til å få en oppdatering om PayPals strategier.

Stephanie Tilenius, som i dag er sjef for e-handel hos Google, var ansatt hos PayPal fram til 2009 og skal ha jobbet tett sammen med Bedier. Ifølge PayPal skal det ha vært Tilenius som rekrutterte Bedier til Google.

Tilenius skal ha hatt en avtale med PayPal om ikke å lokke andre PayPal-ansatte over til sin nye arbeidsgiver før tidligst et år etter jobbskiftet. I søksmålet viser PayPal til blant annet Facebook-meldinger fra Tilenius til Bedier hvor hun spør om Bedier er interessert i større oppgaver.

PayPal krever erstatning og royalties for de påståtte overtredelsene.

Til Bloomberg opplyste Aaron Zamost, en talsmann for Google, at selskapet per i går ennå ikke hadde mottatt noen kopi av søksmålet og ikke kan kommentere det før det er blitt gjennomgått.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.