JUSS OG SAMFUNN

Anmelder direktør etter IT-skandale

Bergen kommune vil forfølge to personer mistenkt for økonomisk utroskap.

22. apr. 2010 - 15:32

Advokatfirmaet G-partner la i forrige måned frem en knusende rapport om en svært omfattende IT-anskaffelse for Bergen kommune.

Den såkalte TTT-avtalen inneholdt leveranse av telefoni- og datatjenester verdt mellom 150 og 170 millioner kroner. Anbudskonkurransen ble i september 2009 avlyst på grunn av lekkasjemistanker.

På det tidspunktet sto to tilbydere igjen i konkurransen: Atea med BKK som underleverandør, og ErgoGroup med TDC som underleverandør.

En av årsakene til avslysningen var spekulasjoner rundt Atea, som seks timer etter at forhandlingsfristen var utløpt, leverte et nytt og langt lavere pristilbud. Det skrev TV 2 Nyhetene da de i forrige måned avslørte at ansatte i kommunen har lekket sensitiv informasjon om prosjektet.

I gransksningsrapporten anbefalte korrupsjonsjegerne i G-partner byrådet i Bergen om å politianmelde to personer som var involvert i anskaffelsen.

Kommunen melder i dag at de går til anmeldelse av to personer mistenkt for økonomisk utroskap i forbindelse med anbudet.

Den ene er direktør i kommunen, mens den andre er en tidligere ansatt mellomleder, som ifølge Bergens Tidende fikk sparken i februar for rot med reiseregninger.

- Etter en grundig gjennomgang av vurderingene, har byrådet vedtatt å følge Kommuneadvokatens anbefalinger i denne saken. Bergen kommune kommer dermed til å anmelde og begjære påtale for eventuelle straffbare forhold knyttet til Bergen kommunes TTT-konkurranse, uttaler byrådsleder Monica Mæland.

Samtidig varsler kommunen at de vil avklare grunnlaget for kontraktsrettslige tiltak overfor PriceWaterhouseCoopers. En konsulent fra selskapet var innleid prosjektleder for anskaffelsen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.