Anmelder norsk nettsteder for ungdoms-bilder

En serie norske nettsteder der ungdom legger ut bilder av seg selv er anmeldt til politiet for en lite brukt paragraf

En serie norske nettsteder der ungdom legger ut bilder av seg selv er anmeldt til politiet for en lite brukt paragraf

Deiligst.no har seilt opp på norske Internett-trafikkstatstikker, men nå anmeldes nettstedet til politiet for å ha publisert seksulaiserte bilder av mindreårige, skriver Aftenposten.

Anmeldelsen gjelder nettstedene deiligst.no, deilig.no, penest.no, daria.no og hotnot.no. Her oppfordres ungdommer til å sende inn bilder av seg selv, og leserne gir stemmer til den kroppen de liker best.

BarneVakten, en statsstøttet organisasjon som «bygger på kristne og humanistiske verdier» har sammen med Redd Barna anmeldt nettstedene for brudd på straffelovens paragraf 204a.

Denne loven ble innført i mai i år og forbyr «forlede noen under 18 år til å la seg avbilde som ledd i kommersiell fremstilling av rørlige og urørlige bilder med seksuelt innhold».

- Foreldre må bli flinkere til å fortelle barn og unge hva som er lurt og ikke lurt å gjøre på nettet. Men nettstedene har også et ansvar for å beskytte barn og ta vare på deres personvern. Det har ikke skjedd i disse tilfellene, sier Stig Ryland, daglig leder i BarneVakten.

Til toppen