Anmelder Ringenes Herre-pirat på norsk nettauksjon

Filmdistributør SF Norge tar ikke lett på piraten som solgte ulovlige kopier av Ringenes Herre på nettauksjonen QXL Norge. Nå blir det politianmeldelse.

Filmdistributør SF Norge tar ikke lett på piraten som solgte ulovlige kopier av Ringenes Herre på nettauksjonen QXL Norge. Nå blir det politianmeldelse.

Piraten som solgte Ringenes Herre på såkalt "Kina-DVD" på nettauksjonen QXL, kan vente seg et oppgjør med politiet. Distributøren Svensk Filmindustri Norge AS har besluttet å anmelde forholdet.

Det var i forrige uke digi.no kunne avsløre at pirater selger ulovlige kopier av Ringenes Herre på nettauksjonen. Piratkopier av filmen florerer i dataundergrunnsmiljøene, men de gir seg i hvert fall ikke ut for å være noe annet enn det de er - nemlig piratkopier som ikke er like bra som originalen.

En kopi digi.no har sett, holder nær-DVD-kvalitet, men inneholder naturligvis ikke noe ekstramateriale eller annet snadder som gjerne er en hovedgrunn for at folk kjøper DVD-plater.

- Vi har kikket på saken og skal sette Norsk Videogramforenings advokat på saken. Vi skal forfølge dette og anmelde det, opplyser salgssjef Steinar Johansen til digi.no.

Han sier piratvirksomheten i Norge er på full fart oppover, med stadig økende omsetning av ulovlig materiale. I noen land representerer piratfilmene 20-30 prosent av materialet i omløp, mens det i Norge har ligget på promille-stadiet. Internett gir store muligheter for salg og distribusjon av slikt materiale.

Rett før jul slo politi over hele verden ned på det de kalte en av de største pirat-ringene på nettet; grupperingen Drink or Die. Selv om kilder i miljøet klødde seg litt i hodet over at akkurat DoD ble valgt, ble store mengder materiale tatt etter lang tids etterforskning.

Den offisielle DVD-versjonen av Ringenes Herre kommer i august, og den skal inneholde store mengder snadder, lover Johansen. Blant annet blir det forsmak på del to i serien, "Ringenes Herre: To Tårn", som allerede er innspilt av regissør Peter Jackson.

Til toppen