Anna Kournikova vil slange seg i kassen din

Antivirus-selskaper advarer nå mot et nytt VBS-virus som videresender seg selv til alle som står oppført i Outlook-adressebøker. Vedlegget gir seg ut for å være et bilde av tennis-stjernen Anna Kournikova og heter 'annakournikova.jpg.vbs'.

Per Hansen i antivirus-selskapet PDI Consult sier det foreløpig er for tidlig å si noe om dette virusets spredningsomfang, men at det ser ut til å kunne bli en gjentagelse av LoveLetter.

Ifølge F-Secure sprer ormen, kjent som "Onthefly", seg med rekordfart.

Ormen videresender seg selv via Anna Kournikova-relaterte (kjent tennis-stjerne) vedlegg i eposter med titler som "Here you have,;o)". Når du klikker på vedlegget videresender ormen seg selv til alle som står oppført i adresseboken din (i Microsoft Outlook), slik den kjente LoveLetter-ormen også gjør.

"Onthefly" skjuler seg selv ved hjelp av kryptering, og er også kjent under navnet "SST".

- Tidlige prognoser viser at denne ormen sprer seg raskere enn flere av de mest utbredte virusene vi opplevde i fjor, uttaler Mikko Hermanni Hyppönen i F-Secure.

I en melding fra selskapet sier han at ormen ser ut til å spre seg nesten like raskt som LoveLetter, som gjorde skade på mer enn 15 millioner infiserte maskiner.

På grunn av de mange epostene som viruset sender kan flere mail-servere komme til å kræsje.

Symantec melder at hvis måneden er januar og dagen er den 26. vil ormen forsøke å åpne nettleseren din og gå til en kommersiell nederlandsk nettside.


Ifølge Symantec ser det også ut til at ormen kommer fra Nederland. Den har blitt laget med en VBS virusgenerator, men har igjen (som LoveLetter) en "god psykologisk vinkling" ved at den utgir seg for å være et bilde av Anna Kournikova. Bilder av Kournikova er noe det søkes mest etter på Internett. Dermed er det lett at mange åpner dette vedlegget og aktiverer ormen.

Symantec anser ikke i øyeblikket at denne vil spre seg like fort som LoveLetter, da flere antivirusprogrammer vil detektere denne.

For mer informasjon se: www.sarc.com eller www.messagelabs.com eller www.fsecure.com