Anna-virus fra Nederland

En nederlender har tatt på seg ansvaret for spredningen av "Anna-viruset", men mener at de som har fått viruset kan skylde seg selv ettersom de åpnet filen med Anna Kournikova-viruset.

En nederlender har tatt på seg ansvaret for spredningen av "Anna-viruset", men mener at de som har fått viruset kan skylde seg selv ettersom de åpnet filen med Anna Kournikova-viruset.

Den nederlandske virusforfatteren "OnTheFly" innrømmet i går, tirsdag at det var han som var opphavsmann til viruset som har herjet over hele verden den siste tiden. Blant annet ble Sosial- og helsedepartementet rammet i går, kunne digitoday.no melde.


Viruset har gjemt seg i et vedlegg som skal være et bilde av den russiske tennisspilleren Anna Kournikova, men den påståtte bildefilen har et navn som ender på .vbs og er et Visual Basic Script. Scriptet infiserer Microsoft Outlook og sender seg selv videre til alle kontakter i adresseboken.

På et nettbasert diskusjonsforum uttalte "OnTheFly" at det ikke var hans intensjon å skade noen:

- Jeg ønsket aldri å skade de som åpnet vedlegget, men det er jo tross alt deres egen feil at de fikk viruset, uttaler "OnTheFly", ifølge CNet.

Ifølge den samme nyhetskilden ble det kjent at Excite@Home prøver å identifisere og stenge ute en nederlandsk abonnent som skal være identisk med "OnThe Fly". Et tidligere virus har blitt sendt til en diskusjonsgruppe på selskapets nett fra Nederland. Sammenhengen mellom "OnTheFly" og den nederlandske Excite@Home-brukeren skal være funnet av direktøren for teknologi i organisasjonen Privacy Foundation, Richard Smith, som blant annet jobbet med Melissa-viruset for to år siden.

I et e-post intervju med CNET hevdet "OnThe Fly" å være en 20 år gammel nederlender med liten kunnskap om programmering, og at han angrer på spredningen av viruset. Han hadde ikke blitt kontaktet av noen myndigheter, kunne han fortelle.

Ifølge Nandotimes ble Australia hardest rammet av viruset, med over 100.000 datamaskiner involvert. I Europa og USA fikk viruset gjøre større skade enn i Asia, blant annet på grunn av tidsforskjellen som ga Asia mulighet til å beskytte maskiner i løpet av natten - før folk kom på jobb.

Til toppen