Annenhver Nokia-mobil skal ha GPS

Nokia forventer selge flere titalls millioner GPS-mobiler allerede i år.

Annenhver Nokia-mobil skal ha GPS

Nokia forventer selge flere titalls millioner GPS-mobiler allerede i år.

Musikkavspilling og kamera har blitt standardfunksjonalitet i mobiltelefoner. Selv mange billigmodeller har nå støtte for dette, selv om kvaliteten er varierende.

Nokia er nok den av mobilprodusentene som satser tyngst på at navigasjon blir den neste favoritten blant mobilkundene. Selskapet har som mål at opp mot 50 prosent av mobilene selskapet skal selge i årene 2010 til 2012 vil være utstyrt med en GPS-brikke.

- Vi planlegger å levere 35 millioner GPS-enheter i år, sier Michael Halbherr, Nokias sjef for lokaliseringsbaserte aktiviteter, til Reuters. I tillegg kommer et enda større antall mobiler som bruker mobilmastene i omgivelsene eller WLAN-informasjon til å beregne en omtrentlig posisjon.

- Du vil se få mobiler i våre E- og N-serier som kommer uten GPS, sier Halbherr. Foreløpig selger Nokia fem modeller med innebygd GPS-mottaker. I tillegg skal fire nye modeller komme på markedet i løpet av de neste månedene. Men ifølge Halbherr har selskapet planer om å lansere langt flere innen året er omme.

Ifølge Reuters solgte Nokia i alt 437 millioner mobiler i fjor, hvorav 38 millioner var i N-serien og 7 millioner var i E-serien. Selskapet forventer en enhetsvekst på over 10 prosent i år.

Til toppen