JUSS OG SAMFUNN

Annonser med innebygget chat

Det svenske webbyrået Framtidsfabriken lanserer en ny annonseteknikk som gjør det mulig å chatte i annonsebannerne. Teknikken tas nå i bruk i en stor kampanje for Torget.se.

Morten Øverbye
23. okt. 1997 - 17:45

Adlet Container kalles den nye teknologien, som holder annonsens innhold på en egen server uavhengig av nettstedet den legges ut på.

Dette gjør det mulig for annonsørene å legge egne chatkanaler inn i annonsene. Innlegg på chatten oppdateres kontinuerlig og blir synlig på alle nettstedene annonsen vises på i sanntid.

- Dette er første gang Torget satser på en kampanje som virkelig utnytter det nye mediets muligheter, sier administrerende direktør Ken Ceder i Framtidsfabriken til Resumé.se.

Med containerteknologien kan også annonsørene endre innholdet i annonsene i sanntid. Dermed kan en annonse endres foran øynene på nettbrukere uten at de bruker reload-knappen.

- Dette gir oss mulighet til å være veldig aktuelle og vi regner derfor med mer respons enn hva en tradisjonell bannerkampanje genererer, sier assisterende markedssjef Alexandra Ridderstad på Torget. Annonsekampanjen fra Torget starter i dag på et titalls svenske nettsteder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.