Annonserte Linux-basert MP3-spiller

Linux kan brukes til så mangt, også som operativsystem for digitale musikkspillere.

Annonserte Linux-basert MP3-spiller

Linux kan brukes til så mangt, også som operativsystem for digitale musikkspillere.

Turbolinux, en japansk leverandør av en Linux-distribusjon med samme navn, annonserte denne uken at selskapet i februar skal begynne å tilby en bærbar, digital mediespiller med Turbolinux som operativsystem. Enheten kalles Wizpy.

Selve maskinvaren er tilsynelatende ikke så veldig ulik mye av det andre som finnes på markedet. Den vil leveres med en 1,71 tommers OLED-skjerm med støtte for 256 tusen farger, 4 GB flashminne, FM-radio og mikrofon med mulighet for lydopptak. Den skal kunne brukes oppstartsenhet for en PC ved hjelp av USB-grensesnittet. Da vil PC-en starte opp med TurboLinux som operativsystem.

Den skal måle 84 mm× 42 mm × 12,2 mm og ha en vekt på omtrent 60 gram. Batteritiden skal være på omtrent 10 timer. Det antydes av japanske nettsteder en pris på 30.000 yen, omtrent 1700 kroner.

På programvaresiden er det derimot flere ting som vanligvis ikke er å finne i slike enheter. Dette inkluderer blant annet kontorprogramvare, nettleser og e-postklient. Enheten kan altså kobles til nettet når den er koblet til en PC. Av multimediefiler skal den kunne spille av eller vise OGG, MP3, ACC, DivX og JPEG.

Til toppen