Annonserte lommespillmaskin med to skjermer

Nintendo avslørte tirsdag en helt ny, mobil spillmaskin.

Nintendo avslørte tirsdag en helt ny, mobil spillmaskin.

Allerede i august i fjor annonserte Nintendo at selskapet hadde planer om et "overraskende, nytt spillprodukt". Det ble det ikke avslørt noen detaljer, bortsett fra at mer informasjon skulle gjøres tilgjengelig i løpet av våren 2004.

Nå har selskapet sluppet en pressemelding med informasjon om en helt ny spillmaskin, en håndholdt enhet med to skjermer. Enheten har foreløpig fått kodenavnet Nintendo DS.

Nintendo beskriver bruken av de to skjermene slik:

"Brukerne kan, for eksempel i et fotballspill, se hele banen på den ene skjermen samtidig som det fokuseres på en individuell fotballspillers taklinger eller scoringer på den andre skjermen".

I praksis betyr dette at spillerne ikke lenger må avbryte spillet for å skifte perspektiv, for eksempel ved å gå fra oversiktsbilder til nærbilder eller for å veksle mellom nærbilde av en spillkarakter og en oversiktskart.

Nintendo DS vil altså være utstyrt med to 3 tommer store LCD-skjermer, separate prosessorer og støtte for inntil 1 gigabit med minne. Flere detaljer vil avdukes under spillmessen E3 2004 som arrangeres i mai.

Nintendo DS ventes å komme på markedet mot slutten av 2004, sammen med spill fra både Nintendo og andre leverandører.

Den nye spillenheten vil markedsføres side om side med Nintendos eksisterende spillmaskiner, Game Boy Advance og GameCube.

Til toppen