Annonserte mobiltelefoner - solgte grus

I tilfelle du har syslet med tanken om å kjøpe mobiltelefon på postordre, tenk på nytt. Pakken kan vise seg å inneholde noe helt annet enn ventet...

I tilfelle du har syslet med tanken om å kjøpe mobiltelefon på postordre, tenk på nytt. Pakken kan vise seg å inneholde noe helt annet enn ventet...

Historien har det som kjent med å gjenta seg. Eller sagt på en annen måte: Svenske postordrekunder lærer aldri. Ikke før har hundrevis av söta brödrar latt seg lure til å kjøpe arbåndsur med påmalte visere, så går de jammen på en ny postordrefleip.

Nå vil du kanskje påstå at det er opp til hver enkelt hvorvidt de vil kjøpe grus til flere tusen kroner på postordre, men det er egentlig ikke det saken handler om.

Historien er som følger: En driftig 21-åring fra den sikkert for noen kjente svenske metropolen Gusum, fant ut at han skulle tjene noen kroner på å starte opp sin egen postordrevirksomhet. Og hva er vel mer i tiden enn å satse på mobiltelefoner? Ingenting, tenkte formodentlig guttungen, og gikk på oppgaven med krum hals. Det var dog én liten hake ved hele opplegget; Han hadde ingen GSM-telefoner å selge. Men se, en spade, dét hadde han - og en haug med grus - dermed var framtidsøkonomien sikret.

Trodde han.

For selv om et tjuetall svensker falt for den prangende annonsen i Gula Tidningen og bestilte hver sin mobiltelefon - hvoretter de fikk utlevert en eske grus på posten - gikk det ikke lang tid før svenskepolisen fikk snusen i opplegget.

Nå sitter 21-åringen med ringelyder i hodet, tiltalt for bedrageri.

Moralen er: Skygg unna ivrige telefonselgere. Du kan ende opp med asfaltert hage.

Til toppen