Annonserte toveis LCD-skjerm til mobiler

Annonserte toveis LCD-skjerm til mobiler

Samsung har utviklet et LCD-panel som kan vise uavhengige bilder på begge sider av en skjerm.

Samsung mener å være først ute i verden med å lage et LCD-panel som kan produsere uavhengige bilder på her side av en mobil LCD-skjerm. Ifølge Samsung kan tradisjonelle, tosidige LCD-er bare vise et omvendt bilde av de samme videodataene.

Dette gjør at man i for eksempel mobiltelefoner med en skjerm på hver side av lokket, kan erstatte to paneler med ett. Dette skal kunne redusere tykkelsen til mobiltelefonen med minst en millimeter.

Samsung forventer høy etterspørsel etter de nye panelet som vil komme i masseproduksjon i løpet av første halvår.

Panelet er basert på en arkitektur med toports tynnfilm-transistorer (TFT), som Samsung nylig har utviklet. TFT-portene er elektroniske komponenter kontrollere oppstillingen av flytende krystaller som er nødvendig for å reprodusere bilder på skjermen. Den nye, tosidige LCD-en har to porter som kontrollerer hver piksel. slik at skjermen i fronten kan vise andre bilder enn skjermen på baksiden. Panelene tar også i bruk Samsungs egen ASG-teknologi (Amorphous Silicon Gate), som gjør det mulig å øke antallet TFT-porter uten å øke størrelsen på de integrerte kretsene som driver panelet.

Den nye skjermen benytter en felles bakgrunnsbelysning, i motsetning til to separate paneler stilt med baksiden mot hverandre. Den siden av panelet lar baklyset skinne gjennom de flytende krystallcellene for å vise bildet, mens den andre, som opererer i et reflekterende modus, utnytter lyset som fanges i den motsatte skjermens transmissive modus. Dette gjør at den ikke avhenger helt av eksterne lyskilder som for eksempel solen.

Totalt vil den tosidige LCD-en være 2,6 mm tykk og 2,22 tommer stor, med QVGA-oppløsning (240 x 320 piksler). Den vil ha en lysstyrke på 250 cd/m2 på forsiden og 100 cd/m2 på baksiden. Samsung vil vise den fram under Consumer Electronics Show, som arrangeres i Las Vegas neste uke.

Til toppen