KARRIERE

Anonym jobbsøktjeneste frem i lyset

Jobbdirekte har hatt et mygg-aktig markedsføringsbudsjett sammenliknet med StepStone og Jobline, men har gått med overskudd et par år allerede. Nå skal selskapet samarbeide med Jobpilot, som har lagt ned sin tradisjonelle virksomhet i Norge.

Therese Werenskiold
21. juni 2001 - 13:18

Tønsberg-selskapet Jobbdirekte AS hevder å være en ledende aktør innen stillingsformidling på Internett, men har holdt en svært lav profil siden etableringen i 1997.

Den tyskbaserte rekrutteringstjenesten Jobpilot sliter fortsatt med å få regnskapet til å vise svarte tall i Norge. For ikke lenge siden bestemte Jobpilot å legge ned den tradisjonelle virksomheten i Norge og i stedet satse på salg av programvare og rekrutteringsverktøy.


Nå skal de to selskapene slå stillingsbasene sine sammen.

Henrik Hulaas.
Henrik Hulaas.

Daglig leder i Jobbdirekte, Henrik Hulaas, forteller til digitoday.no at det lenge har vært tanken at Jobpilots stillingsdatabase skulle representeres av Jobbdirekte, men de har ikke kunnet annonsere det før nå fordi det har tatt lenger tid enn ventet å få ferdig avtalene.

- Vi har samme profil, og derfor passer det bra å samarbeide, sier han.

Grunnen til at Jobbdirekte har 'druknet litt' skyldes blant annet markedsføringsstuntene til konkurrentene Jobline, StepStone og FINN jobb.

- Vi har ligget lavt i media, sier Hulaas. - Vi har ikke sett at det har vært riktig å bruke så mye penger på markedsføring. Vi har hatt et markedsføringsbudsjett på linje med en vanlig norsk oppstartsbedrift, og har økt omsetningen hele tiden.

Han forteller at selskapet gikk med overskudd de to første årene, men at de i fjor fikk et underskudd på 1,7 millioner kroner på grunn av ekspansjon - dobling av staben og opprettelse av kontorer i Oslo og Trondheim. Hulaas forventer et overskudd igjen i år.

- I Jobbdirekte regner vi med en omsetning på omkring 12 - 15 millioner i år med en resultatmargin på mellom 10 og 20 prosent, sier han i en pressemelding.

Jobpilot-konsernet fastholder, på sin side, sitt mål om å drive med fortjeneste i fjerde kvartal i år.

 Kim Stian Ervik <i>Foto:  Pressebilde</i>
 Kim Stian Ervik Foto:  Pressebilde

Aktørene inngår nå et strategisk samarbeid hvor Jobbdirekte vil tilby Jobpilots nettjenester overfor nye og eksisterende kunder.

- For Jobpilot Norge innebærer dette at vi kan videreføre vår uttalte strategi med særlig fokus på verdensledende rekrutteringsløsninger. Samtidig styrker samarbeidet vår felles posisjon i markedet for nettbaserte stillingsannonser, sier Kim Stian Ervik i Jobpilot Norge i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.