HACKTIVISME

Anonymous slo til mot syriske nettsider

Brøt seg inn og la ut oppskrift for å unngå myndighetenes nettkontroll.

Nettaktivistene i Anonymous slo mandag til mot statlige syriske nettsider.
Nettaktivistene i Anonymous slo mandag til mot statlige syriske nettsider.
27. sep. 2011 - 08:22

Damaskus (NTB-DPA): Flere statlige nettsteder i Syria ble mandag utsatt for datainnbrudd. Blant annet ble det lagt ut en oppskrift på hvordan aktivister kan omgå myndighetenes strenge internettkontroll.

Datahackere i gruppen «Anonymous Operation Syria» tok seg inn på flere offisielle hjemmesider og la ut et interaktivt kart over Syria. Kartet viste informasjon om de som er drept av syriske sikkerhetsstyrker siden opprøret i landet startet i midten av mars.

Hackernes versjon av de offisielle nettstedene inneholdt også en link til en side med råd om hvordan aktivister kan operere anonymt på internett og dermed unngå å bli sporet av myndighetene.

Mandag ble det også meldt om nye aksjoner utført av syriske sikkerhetsstyrker, og ifølge syriske menneskerettsaktivister ble minst seks personer drept i disse aksjonene. (©NTB)

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.