Ansatte i harnisk etter Amazon.com oppsigelser,

Tirsdag offentliggjorde Amazon.com at de sier opp 1.300 ansatte. Nå vil de ansatte ha en forklaring på hvorfor oppsigelsene kommer i de områdene hvor fagforeninger er under etablering.

Natt til onsdag, norsk tid, kom nyheten om en av de største oppsigelsene fra et dotcom-selskap. 15 prosent, eller 1.300 ansatte i e-handelsgiganten Amazon.com, fikk sparken.

Grunnen skal være at selskapet skal spare inn og konsolidere. Men de ansatte tror noe annet kan stå bak, skriver Reuters. De aller fleste som får fyken fra selskapet jobber på "call-senteret."

De ansatte i Amazon.com mener det har svært smale lønninger og at opsjonene i selskapet nå ikke er verd annet enn papiret de er skrevet på. På grunn av dette, og påstått harde arbeidsforhold, har det dukket opp fagforeninger i flere av selskapets divisjoner.

Tidligere har toppsjef i Amazon.com, Jeff P. Bezos har uttalt at det er helt fånyttes for eiere av et selskap (de ansatte er med på eiersiden gjennom opsjonsprogram) skal organisere seg i fagforeninger. Bezos har vært delt i synet på dette med sine "medeiere."

De fagorganiserte har i lang tid prøvd å gå i forhandlinger med selskapet - uten å lykkes, melder Reuters.

- Vi tror at noen særdeles røde flagg heises når man ser at oppsigelsene kommer i de divisjonene hvor fagorganiseringen har vært sterk, sier lederen for Washington Alliance of Technology Workers, Marcus Courtney, i en telefonkonferanse med amerikansk media.

Han vil nå kreve etterforskning av forholdet, og at dette skal bringes opp for amerikansk arbeidsrett.

Arbeidere som blir sagt opp mener nå at selskapet, som de en gang var ansatt i, er blitt en slave av Wall Street.

Jeff Bezos sier til Reuters at oppsigelsene var et tøft, men nødvendig grep selskapet måtte ta.

Men Bezos lar ikke sine tidligere arbeidere gå tomhent ut av selskapet. Ifølge News.com har Amazon.com etablert et fond bestående av aksjer til den nette sum av 2,5 millioner dollar, 22 millioner norske kroner.


Til toppen