RESULTATERFINANS

Ansatte redder Origo

Tre av de ansatte kjøper konkursboet til internettselskapet Origo. Det er usikkert om selskapet fortsetter som nyhetsbyrå.

2. apr. 2002 - 08:58
Styreformann Espen Systad i holdingsselskapet AS Revefjes skriver i en pressemelding at tre ansatte, inkludert ham selv, har kjøpt konkursboet. Han vil ikke anslå overfor digi.no hvor mye det har kostet dem.

- Vi ga et skikkelig bud på selskapet, det var mye mer enn én krone, sier han.

- Det er uklart hvor mange som blir med videre. Jeg skal nå inn for å finne ut hvor mange som vil det, sier Systad i mobiltelefon på vei til Origos lokaler i Nydalen.

- Vi vil gjerne ha en rask avklaring på dette i forhold til kundene, sier han.

Det var like før påske at meldingen kom om at det rutinerte internettselskapet Origo var slått konkurs av børsnoterte Inmeta.
Eierne, som tidligere het Office Systems, kjøpte selskapet i juni 2000. Opprinnelig stammer Origo fra Telenor Medias satsing på innhold på Internett i 1995. Våren 1997 kjøpte daværende daglig leder Cecilie Norland og 20 ansatte selskapet, året etter overtok investeringsselskapet Providus 49 prosent av aksjene.


Siden Origo-konkursen før påske har de ansatte på frivillig basis holdt hjulene i gang.

- Et driftsavbrudd ville ødelagt for kunder vi har jobbet med over flere år. Det ville vi hindre og derfor kjøpte vi konkursboet 27. mars, sier Systad.

AS Revefjes eies av tidligere Origo-ansatte Ove Dalen, Thor Lynneberg og Espen Systad. Trioen mener det er grunnlag for fortsatt drift av deler av Origo, basert på det kreative miljøet i selskapet..

- Vi mener det er driftmessig forsvarlig å videreføre både konsulentvirksomheten, teknisk drift og deler av innholdsproduksjonen. Det er mulig å drive dette med positive resultater fremover. Hvilke deler av nyhetsproduksjonen vi eventuelt vil ta med oss, vil vi diskutere med de ansatte, sier han.

På spørsmål fra digi.no om et alternativ er å kutte nyhetsproduksjonen og fortsette med konsulent og teknisk virksomhet, svarer Systad:

- Det er en mulighet. Uansett lar vi oss ikke dø med det første, sier Revefjes-formannen som har vært ansatt i Origo siden 1996.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.