KARRIERE

Ansetter IT-folk gjennom LinkedIn

Umoe Consulting skal tredoble staben, og bruker LinkedIn som rekrutterings-kanal.

Det er cirka 90.000 ledige jobber i Norge i dag. Men bare 1 av 3 jobber lyses ut, i følge en undersøkelse fra Aetat. Bedriftene bruker i stedet interne opprykk, egne nettverk, bekjente eller rekrutteringsbyråer.

IT-bransjen er spesielt dårlig stilt, og mangler i dag 2.340 systemutviklere og programmere. Det er en kraftig økning fra i fjor da det manglet bare 600. IT-ledigheten er tilnærmet en prosent, som betyr at arbeidsmarkedet er nærmest støvsuget.

Mange bedrifter bruker derfor utradisjonelle metoder for å finne nye IT-hoder, og Umoe Consulting har funnet sin vri. Selskapet skal øke staben fra 70 til 210 medarbeidere innen 2010, hvorav brorparten skal være SAP-konsulenter.

    Les også:

Dette er en kompetanse som i utgangspunktet er svært vanskelig å finne ettersom det antas at det bare i Norge er en mangel på 200 SAP-konsulenter.

Det sosiale nettverket LinkedIn skal derfor bli redningen for Umoe Consulting, som foreløpig har ansatt to SAP-konsulenter gjennom LinkedIn, ifølge Aftenposten.

LinkedIn er et et nettsamfunn mest brukt i jobb-sammenhenger, og blir ofte sett på som det seriøse svaret på Facebook. Samfunnet vokser kraftig for hver dag, og hadde i mai 11 millioner brukere på verdensbasis. Nettverket brukes til å samler profesjonelle kontakter og forretningsforbindelser, finne jobber, ansette og til å bli oppdaget. I Norge er det cirka 75 000 brukere.

Ettersom de fleste blir rekruttert gjennom «noen som kjenner noen», er det enkelt å bruke nettverket LinkedIn som kan søke og komme i kontakt med klassekamarater, tidligere og nåværende kollegaer, naboer, foreningsmedlemmer og andre man ønsker som kontakter.

LinkedIn er gratis å bruke og følger EU-regler rundt sikkerhet og personvern.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.