Antall norske Internett-adresser eksploderer

Siden Norid åpnet for flere nettadresser per bedrift i februar, har antallet norske nettadresser eksplodert.

Etter mange og lange utredninger byttet Norid ut de strenge reglene for å registere norske nettadresser. Inntil januar kunne en organisasjon eller bedrift bare registere en adresse hver. Dette taket ble hevet til 15 i februar. Før frislippet var det registert 70.000 norske nettadresser. Søknadene flommet inn like etter frislippet, men ser nå ut til å ha falt tilbake på nesten gammelt nivå. Men i mellomtiden har antallet adresser økt ekstremt. Norid-sief Hilde Thunem forteller til digi.no at det nå er registert 123.094 adresser som ender med .no.


I oktober ble det registrert 3.222 nye adreser.

- Liberaliseringen har fungert bra - antallet nye adresser viser at det var et behov, sier Thunem til digi.no.

Hun mener at frykten for domenepirater i Norge ikke har slått til.
- Vi har bare mottatt rundt 20 klagesaker og ingen av dem virker som de skyldes overlagte forsøk på tyveri av merkenavn eller produktnavn som tilhører andre, forteller Thunem.

Det ser heller ikke ut som vinnerne av de mest etterspurte adressene har gjort så mye ut av seg. Det var 208 som søkte om å få adressen data.no og adresser som helse.no, reklame.no, web.no, media.no, nett.no, service.no, multimedia.no, por.no og co.no hadde svært mange søkere.

To av dem, reklame og service, åpenlyst til salgs, den første til 50.000 kroner. De fleste andre er trolig også til salgs - bare to er tatt i bruk og de har ikke noen sentral oppgave for sine eiere.

Har omleggingen betydning for deg?
Har din bedrift registrert flere nye domer etter Norid-frislippet i februar?

Ja
Nei
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet så langt
Til toppen