JUSS OG SAMFUNN

Antall norske web-adresser eksploderer

Det finnes nå 27.633 norske Internett-adresse. Tallet steg i april med 1200 adresser, mot 787 i april i fjor, forteller NORID, organisasjonen som administrerer de norske adressene. Dermed holder Norge tritt med resten av verden, men amerikanske selskaper er enda ivrigere.

Einar Ryvarden
7. mai 1999 - 11:44

Antallet norske Internett-adresser eksploderer etter hvert som stadig flere norske bedrifter og organisasjoner hekter ".no" etter navnet sitt.

- I løpet av april steg antallet norske Internett-adresser med 1200 mot 787 i april i fjor, forteller Hilde Thunem, fungerende leder for NORID til digi.no. I slutten av april hadde vi registert 27.633 .no-adresser, forteller hun.

NORID er organisasjonen som administrerer de norske Internett-adressene. Selskapet har kontorer i Trondheim og er en del av Uninett, eid av Kirke-, Undervisning- og Forskningsdepartementet.

Veksten i antall norske Internett-sider viser dermed den samme raske utviklingen som bruken av Internett gjør. Men det er fremdeles langt igjen til at flertallet av norske bedrifter er på nett. Selv om en del selskaper har nettsider uten å ha en egen adresse, finnes det over 250.000 norske bedrifter. Hele 200.000 av dem har fire eller færre ansatte.

x

De fleste store norske bedrifter har skaffet seg en .no-adresse og en del, for eksempel Telenor har også skaffet seg .com-adresser.

Dermed holder Norge tritt med resten av verden, men ligger bak hyperaktive USA. Network Solutions, som foreløpig er den sentrale administratoren av Internett-navn, forteller at de registerte 230.000 adresser for ikke-amerikanske selskaper og organisasjoner i første kvartal. Dette er en vekst på 135 prosent fra første kvartal i fjor.

Men amerikanske selskaper vokser enda raskere. Network Solutions registrerte adresser for 692.000 nye amerikanske selskaper og organisasjoner i første kvartal, en vekst på 171 prosent fra i fjor.

Tall fra registreringsselskapet NetNames viser at det totalt finnes 7,3 millioner internett-adresser. Av disse er 4,6 millioner .com-adresser. og 538.000 .net-adresser. Tyskland er med 358.000 .de-adresser det landet som har flest nasjonale Internett-adresser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra