Antallet gambler-nettsteder fordoblet på ett år

Stor regulatorisk usikkerhet til tross, antallet nettsteder som satser på gambling øker sterkt. I løpet av det siste året har online-gamblerne fått dobbelt så mange nettsteder å boltre seg på, konkluderer Bear Stearns i en ny rapport.

Ifølge rapporten har antallet gambler-nettsider økt til mellom 1200 og 1400. Halvparten av disse er kommet til i løpet av det siste året, og stadig flere analytikere mener nå at dette likevel vil vise seg å bli en vært så profitabel industri. Det kan med andre ord se ut til at ideen bak Global Money Games var god, men at nordmennene var forut for sin tid.
- Online gambling har et stort potensial, noe den sterke økningen i slike nettsider også indikerer, sier analytiker Marc Falcone til BizReport. Han understreker imidlertid at det store potensialet på ingen måte kan garanteres innfridd, spesielt med tanke på at myndighetene i en rekke land vurderer å forby nettcasino-virksomhet.


I Norge er slik gambling ulovlig, Australia har nylig vedtatt en ettårig stoppordre for etablering av nye spilltjenester på nettet, mens tilsvarende vedtak foreløpig har stoppet opp i den amerikanske kongressen. Det ventes imidlertid at også USA vil innføre sterke restriksjoner på området.

Andre land ser derimot store vekstmuligheter i å satse på en gambling-vennlig image. Blant de mer spillglade jurisdiksjoner finner en land som Antigua, Costa Rica, Sør-Afrika og selvfølgelig det veddeglade Storbritannia.

Til toppen