FORBRUKERTEKNOLOGI

Antenne-«fiks» til en milliard

Svindyrt for Apple å gi bort gummilister til iPhone-kunder.

26. juli 2010 - 08:51

- Blåst ut av alle proporsjoner.

Slik beskrev Apple og toppsjef Steve Jobs antenneproblemene i nye iPhone 4 under en pressekonferanse tidligere denne måneden.

Dermed avviste han alle spekulasjoner om at selskapet ville tilbakekalle mobiltelefonen, på tross av at den beviselig har et problem: Signalstyrken forringes hvis telefonens eksterne antenne dekkes over.

Ifølge Jobs blir svært få berørt av dette. Apple-sjefen mente dessuten at dette er et generelt problem for alle mobiltelefonprodusenter.

Apple løser i første rekke denne floka ved å gi bort gummilister til iPhone 4-kunder. Det blir ingen billig affære.

Under et møte med analytikere fredag avslørte Apples finansdirektør Peter Oppenheimer at de setter av 175 millioner dollar i inneværende kvartal til dette, ifølge PC World.

Summen, som tilsvarer nesten 1,1 milliarder norske kroner, skal dekke gratis gummilister til alle kunder, både de som allerede har kjøpt iPhone 4 og nye kunder i perioden ut september måned.

- Vi tar denne kostnaden når vi sender gummilistene til kundene våre. Det viktigste for oss er å ta vare på hver og en kunde, sa Oppenheimer.

Prisen selskapet betaler for dette er høy, men ikke på langt nær så høy som det en full tilbakekalling ville kostet.

Å trekke tilbake bare enhetene som foreløpig er solgt ville ha kostet Apple minst 1,5 milliarder dollar, ifølge analyseselskapet Bernstein Research. Det ville tilsvart om lag 9,4 milliarder norske kroner.

Apple har foreløpig bare sagt at de skal tilby gummilister gratis til iPhone 4-kunder frem til og med den 30. september.

Norgeslansering fredag

Det dekker om lag to måneders salg her til lands. I Norge blir iPhone 4 nemlig lansert natt til fredag denne uken. Hva som skjer med utdelingen av gummilistene etter september er foreløpig ikke klart.

En mulighet kan være at Apple innen den tid har kommet opp med en mer permanent feilfiks for antenneproblemene, men enn så lenge blir det bare spekulasjoner.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.