Anti-Linux-salve et elendig bestillingsverk

Canadiske Roaring Penguin mener anti-Linux-salven til Tocqueville Institution er et elendig bestillingsverk fra Microsofts side.

Det vakte internasjonal oppsikt da den verdikonservative Alexis de Tocqueville Institution advarte USAs forsvarsdepartement og andre offentlige institusjoner mot å satse på Linux og åpen kildekodeprogramvare, blant av hensyn til rikets sikkerhet. Siden er det reist mistanke om at Microsoft kan ha hatt en finger med i prosessen som fikk institusjonen til å synge ut.

Les også:

Det canadiske Linux-selskapet Roaring Penguin har brukt helgen til å lese grundig gjennom Tocqueville-utredningen, og har offentliggjort en tilsvarende lang kommentar.


Roaring Penguin mener selve innholdet i Tocqueville-utredningen er så svakt at det kan ikke være annet enn et elendig bestillingsverk fra Microsofts side. Selskapet mener utredningen gir en misvisende framstilling av hvordan det forholder seg med spesielt GPL-lisensiert åpen kildekodeprogramvare i forhold til bruk og distribusjon, og at det vesentlige argumentet mot GPL er at ordningen truer Microsofts forretningsmodell.

Når det gjelder kjerneargumentet om trussel mot rikets sikkerhet, viser Roaring Penguin til fornøyde sikkerhetsbevisste brukere, deriblant National Security Agency. Selskapet viser også til Microsofts egne innrømmelser av hvordan offentliggjøring av deres kildekode kunne utgjøre en trussel mot blant annet USAs krig i Afghanistan. (Se artikkelen Allchin: Disclosure May Endanger U.S. som Electronics Week offentliggjorde 13. mai.)

Til toppen