BEDRIFTSTEKNOLOGI

Anti-pirater på pengejakt

Protective Technology, som lanserte sitt smartkortbaserte anti-piratkopieringssystem i forrige uke, vil i løpet av vårparten emittere. Det er foreløpig ikke kjent hvor store summer det er snakk om, men selskapet er åpenbart interessert i investorer med bredt kontaktnett i programvarebransjen.

Eirik Flaa
27. jan. 1997 - 17:00

Protective Technology, heter det relativt nyetablerte Mandalsfirmaet som i forrige uke kunne presentere sitt første og eneste produkt: Et smartkortbasert anti-kopieringskonsept, som skal hindre at brukere uten smartkort med gyldig lisens får tilgang til programvare. Hvorvidt teknologien får gjennomslag, gjenstår å se, men administrerende direktør, Espen Kristiansen, medgir at det trengs mer penger for å drive prosjektet videre.

- Vi vil foreløpig ikke ut med hvor mye penger vi trenger. Det vi i første omgang ønsker å signalisere, er at vi er på utkikk etter en investor med erfaring fra bransjen, sier Kristiansen til Digi:data. Han regner med at det ikke blir noe problem å skaffe en passende investor.

- Slik situasjonen er på børsen idag, virker det som om folk går mann av huse for å skaffe seg teknologiaksjer. Jeg tror derfor det vil gå relativt problemfritt å skaffe en investor i løpet av kort tid. Vår fremdriftsplan legger opp til at dette vil være klart i løpet av våren, sier Kristiansen.Han understreker imidlertid at det ikke er snakk om et spredningssalg.

-Børsnotering er et stykke lengre frem i tid. Så langt har vi foreløpig ikke tenkt, sier han.

På kundesiden kan Kristiansen bekrefte at lanseringen har trukket til seg oppmerksomhet, og han har blant annet vært i kontakt med Microsoft i Norge.

- Problemet med å starte opp et pilotprosjekt på nasjonalt plan er at implementeringen av systemet krever endringer i kildekoden, sier Kristiansen, som ikke kan skilte med noen fulltreffer hos Microsoft foreløpig. Han tror likevel at ett til tre pilotprosjekter vil være på bena i løpet av vårparten.

- Ettersom kortlesere ikke koster mer enn mellom 30 og 50 kroner i produksjon, vil det være mulig å levere leserne sammen med en pilotprogrampakke for å få etablert standarden, avslutter Kristiansen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.