BEDRIFTSTEKNOLOGI

Antipirat-offensiv mot Trøndelag

Piratjegerne i Business Software Alliance (BSA) følger opp tidligere distriktsoffensiv med et sommerangrep i Trøndelag.

1. juli 2003 - 10:21

Piratjegerorganisasjonen BSA Norge som teller Adobe, Apple, Autodesk, Bentley Systems, Macromedia, Mamut, Microsoft, Visma og WRQ som medlemmer, har denne uken sendt ut henvendelser til 4000 bedrifter i Trøndelag. De utvalgte er dels blant de 250 største virksomhetene i Norge, dels bedrifter innen hovedsakelig reklame, trykk og grafisk, og IT. De bes revidere sine programvarelisenser.

    Les også:

– Bedriftslederne får sommerferien til å tenke over og svare på hvordan situasjonen er i sin bedrift med tanke på bruk av programvare, sier BSA Norge-sjef Eilert Hanoa.

Bergen og Østfold har vært gjennom den samme prosessen. Hanoa mener erfaringen så langt er at piratkopieringen ikke skjer med overlegg, men fordi det er dårlige rutiner på kontroll av lisenser. De siste anslagene fra BSA går ut på at det fortsatt ikke betales lisens for 32 prosent av programvaren i bruk i norske bedrifter. Andelen er blitt gradvis redusert de siste årene.

Flere programvaredistributører tilbyr ordninger for lisenskontroll. Ravenholm meldte i går at det var viktig i deres kapring av tre strategiske kontrakter, se artikkelen Innebygget lisenskontroll i Ravenholms storkundeavtaler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.