BEDRIFTSTEKNOLOGI

Antipiratenes svar på Trygg Trafikk

- Mens Business Software Alliance er UP, skal vi være Trygg Trafikk, sier Eilert Hanoa, leder for en ny norsk organisasjon som skal drive holdningsskapende arbeid overfor næringslivet.

Eirik Flaa
14. juli 1997 - 17:05

En ny norsk organisasjon som vil bli operativ til høsten, skal lære næringslivet at piratkopiering av programvare ikke lønner seg. Organisasjonen koordineres av Kontor og Datateknisk Landsforening (KDL), og de første møtene startet allerede i mai. Foreløpig har ikke organisasjonen fått noe navn, men initiativtakerne er allerede i ferd med å legge slagplanen fram mot lanseringen i høst.

- Målet er å få næringslivet til å forstå at piratkopiering ikke lønner seg, sier lederen for organisasjonen, Eilert Hanoa, til digi. Hanoa som til daglig er administrerende direktør i Guru Software, forklarer at organisasjonen vil bli en slags lokal variant av Business Software Alliance.

- Vi vil riktignok ikke gå så drastisk til verks. Hvis man ser på BSA som UP, blir vel vi et svar på Trygg Trafikk. Dette innebærer at vi ikke tar på oss aksjoner og rettstvister slik som BSA , sier Hanoa, som mener at de rent økonomiske insentivene for å holde seg unna piratkopiering er mange og gode.

- Foruten risikoen for å bli tatt, er det en rekke andre argumenter for å styre unna denne type kriminalitet. Blant annet er det stor sjanse for at man får virusinfisert programvare. Dessuten er det "litt flaut" å ha for mange kopier av et program dersom man skulle trenge teknisk support, sier Hanoa, som gjennom sitt daglige virke i Guru Software har opplevd at kunder har hatt flere kopier enn lisenser.

- Dette har ikke vært noe stort problem for oss, ettersom vi har såpass nær kontakt med våre kunder. Likevel har jeg opplevd at det har vært færre lisenser enn programkopier. Dessuten har Gurus programvare blitt solgt sammen med ferdigkonfigurerte PCer uten vårt samtykke, sier Hanoa.

Den nye anti-pirat-organisasjonen vil jobbe tett sammen med BSA. Dette understrekes blant annet ved at Microsofts piratjeger og BSA-representant i Norge, Norvald Heidel, har fått observatørstatus. Heidel vil bidra med kunnskap fra BSA til å utforme strategien til organisasjonen.

I styret forøvrig sitter administrerende direktør i SuperOffice Gisle Jentoft , prosjektleder i KDL Per Martin Fossmark, og administrerende direktør i Protective Technology Stein Aamot. Økonomisk skal den nyopprettede organisasjonen i følge Hanoa klare seg med "så lite som mulig", og foreløpig er det lagt opp til at KDL skal finansiere aktivitetene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.