Antipirater varsler norsk storaksjon

I dag starter Business Software Alliance (BSA) den største antipiratkampanjen organisasjonen noensinne har hatt i Norge. Nå skal BSA-sjef Eilert Hanoa true norske bedriftsledere til lydighet.

BSA Norge påstår at Norge, sammen med Sverige, er Nordens verstinger hva piratkopiering angår. Piratraten er på 35 prosent, hevder antipiratorganisasjonen, som understreker at det er ledelsen som har ansvaret for det som skjer i bedriftene - derfor tar nå BSA kontakt med toppsjefene i 100 av landets største bedrifter for å gjøre dem oppmerksomme på risikoen ved piratkopiering.

Kampanjen, som tyvstartet i Bergen 5. mars i år, innebærer mellom annet utsending av brev og brosjyrer med informasjon om piratkopiering, og utsending av 10.000 DM-er og annen massiv annonsering for å få norske ledere til å forstå at de har et ansvar dersom det forekommer brudd på lisensreglene i sine bedrifter.

BSAs styreformann Eilert Hanoa vil dessuten stå på utvalgte steder og dele ut materiell - iført dress og håndjern - en gimmick som skal bygge opp under det aggressive BSA-budskapet om at "bedriftsledere kan oppleve at museklikk blir håndjernsklikk - i tre år" (strafferammen for piratkopiering er opptil tre års fengsel).

Professor i rettsinformatikk Jon Bing, direktør Paul Chaffey i Abelia og forbundsstyremedlem Tove Johansen fra El- og IT-forbundet deltar i dag i en rundebordskonferanse i Oslo for å markere startskuddet på BSA-kampanjen.

BSA påstår at programvareprodusenter årlig taper i overkant av en halv milliard kroner bare i Norge på at folk stjeler lisenser - enten ved at de piratkopierer selv, kjøper piratkopiert programvare, laster ned ulovlig fra Internett eller kjøper programvare fra leverandører som har installert piratkopiert vare.

Til toppen