Antispamløsning fra Microsoft ble avvist

Standardiserings-organisasjonen IETF har avvist standardisering av en antispamteknologi Microsoft står bak.

Standardiserings-organisasjonen IETF har avvist standardisering av en antispamteknologi Microsoft står bak.

Internet Engineering Task Force (IETF) ikke standardisere antispamteknologien Sender ID på grunn av usikkerhet om patenter relatert til den delen av Sender ID som Microsoft har bidratt med, Caller ID. Lisensrestriksjonene er blitt betegnet som uforenelige med åpen kildekodeprodukter av blant annet Apache Software Foundation.

Caller ID, sammen Sender Policy Framework (SPF), en plan for autentisering av e-post laget av Meng Wong, teknisk sjef for tjenesten Pobox.com. Sammen kalles de to teknologiene for Sender ID, og utgjør en spesifikasjon for å begrense domeneforfalskning.

Nå ser det ut til at det bare er SPF-delen av standardforslaget som vil bli akseptert av IETF, selv om det antas at Microsoft fortsatt har muligheten til å ombestemme seg angående patentspørsmålet. Det anses dog som usannsynlig at Microsoft vil gjøre dette.

Avgjørelsen betyr ikke at Microsoft har tenkt til å legge Caller ID på hylla. Sean Sundwall, en talsperson for Microsoft, sier til News.com at selskapet fortsatt planlegger å utvikle Caller ID, ved å benytte en teknologi selskapet selv har utviklet, Purported Responsible Address (PRA), for å autentisere avsenderen av e-postmeldinger.

- Microsoft vil fortsette å publisere begge typer (SPF og PRA), men vi vil bare sjekke PRA-en, sier Sundwald.

Helt grunnleggende er forskjellen på PRA og SPF hvilken adresse de vil autentisere. PRA forteller hvor e-posten sist er sendt fra, mens SPF identifiserer den opprinnelige kilden.

Til toppen